Gemma Lesterhuis - LTNC B.V.

Leren met aandacht voor mens én techniek
Ik ben Gemma Lesterhuis en woon sinds 2017 samen met mijn man Brian, stiefdochter Iris, onze twee honden Elmo en Kuro en onze katten aan de Zaalstraat in Strijp.

In 2011 besloot ik, na jaren te hebben gewerkt bij een congres- en cursusorganisatie in Eindhoven, mijn eigen pad te kiezen. Ik startte LTNC, nadat ik merkte dat ik in loondienst vaak nét buiten de lijnen moest kleuren om echt iets in beweging te krijgen – en dat deed ik graag. Toch miste ik de ruimte om het op míjn manier te doen: met structuur, aandacht en échte betrokkenheid.

Vorig jaar vierde ik tien jaar ondernemerschap op Strijp. Wat begon op een kamer in ons toenmalige huis tegenover de Jumbo in Veldhoven, is inmiddels uitgegroeid tot een kleine onderneming met drie fulltime medewerkers, twee internationaal erkende certificeringen (ISO27001 voor informatiebeveiliging en ISO9001 voor kwaliteitsbeheer), en een officieel Moodle-gecertificeerd partnerschap.

Nu denk je misschien: Moodle, wat is dat eigenlijk? Laten we bij het begin beginnen. Medio 2008 kwam ik via mijn toenmalige werkgever in aanraking met een open source-softwarepakket genaamd Moodle. Destijds was het in Nederland nog vrij onbekend, maar vandaag de dag is de kans groot dat je bij een opleiding of cursus die gebruikmaakt van een online leeromgeving, werkt met een platform dat draait op Moodle-software.

Moodle richt zich op organisaties die zich bezighouden met leren en dit op een online manier willen vormgeven of ondersteunen. Dat kan in het reguliere onderwijs zijn – van basis- tot hoger onderwijs – maar ook in de scholing van personeel of commerciële e-learning. Moodle wordt in veel organisaties gebruikt, vaak onder een andere naam. Daardoor is de merknaam zelf in Nederland relatief onbekend.

Toen ik mijn bedrijf startte, wist ik nog niet precies welke richting ik op wilde. Wat ik wél wist: ik hou van puzzels. Ik kom vaak terecht in situaties waarin techniek, inhoud en mensen niet goed op elkaar aansluiten. De technologische wereld verandert snel, en ik zocht iets waarin ik – met rust, structuur en creativiteit – kon bijdragen aan oplossingen die wél kloppen.

Moodle bleek niet alleen een inhoudelijke uitdaging als softwarepakket, maar bood ook een gemeenschap waarin ik mij op mijn plek voelde. Vanuit mijn eigen neurodiversiteit kijk ik op een andere manier naar systemen, processen en samenwerking. In de Moodle-gemeenschap vond ik erkenning en ruimte voor die manier van denken – iets wat voor mij van onschatbare waarde is. Het is een internationale community waar openheid en diversiteit gewaardeerd worden, en waar ik me welkom en begrepen voel – niet alleen als professional, maar ook als mens.

Wat mij drijft?
Het hoogtepunt tot nu toe was de erkenning als Moodle Community Contributor of the Year tijdens MoodleMoot Global. Maar waar ik het meest trots op ben, zijn de momenten waarop een klant zegt: “Nu snap ik het eindelijk.” Of: “Wat fijn dat jij niet alleen naar de techniek kijkt, maar ook naar hoe wij werken.”

Iris woont sinds haar zevende fulltime bij ons. Samen met de honden zorgt zij ervoor dat ik het werk ook kan loslaten – al komt inspiratie bij mij vaak juist wanneer ik van een afstand naar dingen kijk. En dat is ook mijn boodschap aan andere ondernemers: blijf jezelf ontwikkelen, maar vergeet niet om af en toe stil te staan. Juist dan ontstaat de ruimte voor groei.

Origineel weergeven